گروه آمار،اقتصاد و بیوانفورماتیک

معرفی رشته­ های آمار، اقتصاد و بیوانفورماتیک

آمار:

این رشته در مقطع کارشناسی با نام آمار و کاربردها شناخته می­شود و در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش می­باشد که عبارتند از: آمارریاضی، آماراقتصادی و اجتماعی، آمار بیمه، آمار زیستی. آمار رياضي به لحاظ جامع بودن و در بر گرفتن ويژگي‌هايي نسبت به دو گرايش ديگر از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. در اين گرايش تحقيقات علمي مبتني بر روش‌هاي کاربردي در همه زمينه‌ها و بدون هيچ محدوديتي قابل انجام است، در حالي که در سه گرايش ديگر اين تحقيقات به زمينه‌هاي بيمه (براي گرايش بيمه)، اجتماعي(براي گرايش اقتصادي و اجتماعي) و زیست (برای مسائل زیستی و پزشکی) محدود مي‌شود

اقتصاد:

تربیت نیروی انسانی متخصص اولین گام حرکت یک کشور به سمت تعالی و موفقیت محسوب می شود. این موضوع با توجه به رویکرد کشورهای جهان به سمت اقتصاد دانش بنیان که متکی به نیروی انسانی ماهر و متخصص است، اهمیت مضاعف پیدا می­کند. با توجه به آنکه منابع تولیدی یک کشور محدود بوده و در مقابل نیازهای آن نامحدود می باشد، لازم است کارشناسان، اولویت های اصلی را شناسایی و منابع را به سمتی سوق دهند که بیشترین منافع اقتصادی و اجتماعی را به دنبال داشته باشد. به این منظور، دانشجویان قادر خواهند بود با ورود به رشته اقتصاد به عنوان یک کارشناس خبره در حوزه­های مختلف اقتصادی و اجتماعی ورود کرده و مشکلات را شناسایی و به ارائه راه­حل بپردازند. اهمیت این رشته به اندازه­ای است که سیاست­گذاران آموزشی در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای پیشرفته، دانش­آموزان مستعد خود را به تحصیل در این رشته ترغیب می­کنند.

بیوانفورماتیک:

بیوانفورماتیک، یک دانش بین رشته‌ای به حساب می‌آید که بنابه ماهیت خود، با علوم مختلف آمار، ریاضی، زیست شناسی، فیزیک و کامپیوتر در ارتباط همیشگی است. متخصصان این رشته، از ابزارهای مختلف محاسباتی برای تفسیر داده‌های زیستی کمک می‌گیرند و به همین دلیل ‌می‌بایست از پایه علمی محکمی در زمینه‌های ریاضی و کامپیوتر، برخوردار باشند.

مقاطع تحصيلي

دانشگاه دامغان در حال حاضر از طریق کنکور سراسری در مقاطع کارشناسی دو رشته اقتصاد و آمار و کارشناسی ارشد رشته بیوانفورماتیک، دانشجو می پذیرد..

 فرصت­هاي شغلي

فارغ التحصیلان رشته های آمار، اقتصاد و بیوانفورماتیک قادر خواهند بود در مراکز و شرکت­های مختلف دولتی و خصوصی مشغول به کار گردند. دانشجویان رشته های آمار و اقتصاد می توانند پس از اتمام دوره تحصیلی در سازمانها و وزارتخانه های اقتصادی مانند وزارت اقتصاد، وزارت کار، وزارت صنایع معادن و تجارت، سازمان‌ برنامه‌ و بودجه‌ ، بانک‌های دولتی و خصوصی، بانک مرکزی، شرکت­های‌ بيمه‌، مرکز آمار ایران، مراکز صنعتي‌، کارخانجات‌، مراکز تحقیقاتی و اندیشکده ها و دیگر سازمان های مربوطه مشغول کار گردند.

همچنین فارغ التحصیلان رشته بیوانفورماتیک می­توانند در شرکت های داروسازی، پژوهشکده های فعال در حوزه ی محیط زیست به ویژه زیست شناسی محاسباتی، طراحی نرم افزار ها و پکیج های زیست شناسی محاسباتی به فعالیت بپردازند

اعضای هیات علمی گروه آمار، اقتصاد و بیوانفورماتیک

 مدیریت گروه آمار،اقتصاد و بیوانفورماتیک در حال حاضر بر عهده جناب آقای دکتر سید روح الله احمدی می باشد.

 

 

لازم به ذکر است با توجه به میان رشته­ ای بودن علم بیوانفورماتیک، از اساتید گروه علوم کامپیوتر و دانشکده های شیمی و زیست شناسی استفاده می­گردد.
TOP